Biologie Totale

Emotionele blokkades zijn door vrijwel iedereen gekend. Dat er bij elke fysieke klacht ook een specifieke emotie gepaard gaat is minder bekend. De “Biologie Totale” leert ons daar veel over. Deze manier van werken (benaderingswijze) is door verschillende artsen ontworpen en onderzocht.
Vaak worden we geconfronteerd met dezelfde klachten of hervallen we in dezelfde reacties op situaties. Bepaalde klachten hangen dan ook samen met een specifieke stress, emotie, angst of reactie.
De kunst is om zo’n denkpatroon of reactie van het onbewuste naar het bewuste te brengen zodat we inzien dat het lichaam enkel uit overlevingsstrategie reageerde en dat we zo terug vertrouwen kunnen krijgen in ons eigen lichaam of herstel.

Deze benaderingswijze is volkomen natuurlijk en leerrijk voor de cliënt op meer vlakken dan men op het eerste zicht zou denken. We leren opnieuw aan hoe ons brein denkt en reageert. Dit is een groei op zowel fysiek als mentaal vlak.

De Biologie Totale is een gesprekstherapie en heeft tot doel het zelfregulerende systeem te stimuleren waardoor het lichaam opnieuw sterker is om te herstellen of de werking van een behandeling beter laat inwerken. Bovendien werkt deze begeleidingsvorm preventief en verhoogt ze de vitaliteit.

© 2015 Praktijk voor Osteopathie en Kinesiologie I Gilbert Decockstraat 2 I 8300 Knokke-Heist I Website by Procor | GDPR