Gesprekstherapie

Onder gesprekstherapie wordt verstaan dat men denkpatronen waarin men vastgelopen is, kan herkennen en verduidelijken.
Of men iets uit het verleden beter wil kunnen plaatsen of op een kruispunt staat in zijn leven, in beide gevallen kan gesprekstherapie een oplossing bieden.

Verwerken is een weg vinden om los te laten. Die weg vind je sneller via bepaalde modellen waar we mee werken in de gesprekstherapie.

Burn-out
Wij zien veel mensen in de praktijk die een soort burn-out hebben zonder dat ze dat beseffen. Jammer genoeg is “burn-out” een vuilbak waar veel in past.

Voel je je vaak vermoeid zonder reden, voel je je niet goed in je vel, kan je moeilijk plannen, twijfel je snel, ben je vaak geïrriteerd, is je libido verlaagd, … dan kan dat wijzen op een verdoken “burn-out”.

Wat veel mensen niet weten is dat een bijnieruitputting vaak aan de oorzaak ligt. De regeneratie van de bijnier is vaak geblokkeerd door een specifiek type van stress. Wanneer we dit dagelijks terugkerend type van stress kunnen herkennen en aanpakken, gaan we de “burn-out” tegengaan en leven we veel bewuster en energieker.

Bore-out
Bore-out is een nieuwe term die naast burn-out wordt gebruikt. Bore wijst op verveling maar het is veel complexer. Het kan je overkomen wanneer je geen energie meer krijgt van je werk of je relatie. Wanneer je je niet meer opgeladen maar leeg voelt na je werk of wanneer je tijd hebt doorgebracht met je partner.

Het is een variant van Burn-out met vaak dezelfde onderliggende oorzaak.
Wanneer je steeds meer terrein moet afgeven (dit gebeurt zeer subtiel), steeds minder ruimte ervaart, je vaak “liefdevol” gedomineert voelt, telkens die strijd opnieuw aangaat met dezelfde persoon die geen resultaat oplevert, raakt je energievat al gauw leeg. Tijd om er iets aan te doen !

© 2023 Praktijk voor Osteopathie en Kinesiologie I Gilbert Decockstraat 2 I 8300 Knokke-Heist I Website by Procor | GDPR